Всички министри на ИТН официално подадоха оставките си

Последни това направиха енергийният – Николов, и външният – Генчовска

И последните двама министри на „Има такъв народ“, които не бяха подали официално оставка след решението на партийния лидер Слави Трифонов да ги оттегли от правителството, го сториха днес. 

Първи подаде заявлението си енергийният министър Александър Николов. Причините за оттеглянето от правителството са изцяло политически и са свързани с решението на партия „Има такъв народ“, от чиято квота е излъчен енергийният министър, да напусне управлението на страната, се посочва в съобщението от пресцентъра на министерството.

Малко по-късно и външният министър Теодора Генчовска депозира оставка пред министър-председателя. И тя изтъква кат опричина решението на ИТН и се добавя, че Генчовска ще продължи да изпълнява функциите си по Конституция до избирането на нов министър на външните работи

Още миналата седмица оставки депозираха вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов и министърът на спорта Радостин Василев.

Всички четирима, изтеглени от ИТН, обаче остават в правителството, докато не бъдат назначени техни наследници. Засега не е ясно кога в парламента ще бъде внесено предложение за освобождаването на министрите и назначаването на нови. От „Продължаваме промяната“ вече заявиха, че в момента основен приоритет е приемането на актуализацията на държавния бюджет.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.