Държавният глава: Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през кризи

Президентът Румен Радев участва в 30-ата церемония по връчване на наградите „Банка на годината“

Стабилността на банковата система е ключът за успешното преминаване през  кризи. Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по връчване на наградите „Банка на годината“. За 30-а поредна година на събитието, организирано от Асоциация „Банка на годината“, бяха отличени постиженията на българските банки в различни сфери. „Мога само да си пожелая в държавата да имаме същата стабилност, която има в банковия сектор“, подчерта държавният глава.

Банковият сектор задава посоката на развитие на нашата икономика, изтъкна президентът Радев. По думите му българските банки са важен елемент за трансформация на икономиката към по-висок и устойчив темп на развитие, към ускорено технологично развитие и дигитализация, към производство на продукти с висока добавена стойност.

Класацията „Банка на годината“ се наложи през годините със своята обективност, базирана на официална информация от БНБ и одитирани банкови отчети, посочи още президентът Радев в приветствието си.  По думите на държавния глава „Банка на годината“  е свидетел и огледало на модерното развитие на българската банкова система след 1989-а година, а сега и на нейната дигитална трансформация.

Държавният глава приветства организаторите на събитието, както и всички победители в отделните категории за постигнатите от тях резултати през годината, за неуморната работа в изключително конкурентната банкова среда.

С голямата награда „Банка на годината на България“ беше отличена Пощенска банка. Президентът Радев връчи наградата на главния изпълнителен директор на банката Петя Димитрова и пожела още много нови постижения на финансовата институция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.