МВР се задейства срещу провокатори на предстоящите протести

Във връзка с постъпила оперативна информация и с множество сигнали за публикации в социалните мрежи, които призовават към ескалация на напрежението по време на планираните за тази седмица протести, в МВР е разпоредена проверка, съобщиха от силовото ведомство. 

Целта е незабавното установяване на лица, които призовават към противоправни действия. Проверката ще обхване територията на цялата страна. „МВР зачита правото за свободно изразяване на гражданска позиция, като ще изпълни безкомпромисно задълженията си по закон за опазване на обществения ред и предотвратяване на правонарушения“, пише още в прессъобщението на вътрешното министерство.

От днес започва поредица от шествия в София, Под надслов „Марш за европейска България – в защита на парламентаризма и демокрацията“ от „Правосъдие за всеки“ приканват „в дните до вота на недоверие да се чуе гласът на свободните граждани, така, както започна това в четвъртък след свалянето на председателя на НС, достойният Никола Минчев“. „Понеделник е първият от тези важни дни, в които ви призоваваме да се съберем, за да покажем кои сме тези, които един полудял кандидат за фюрер в НС нарича „фашистка измет“, се казва в призива на „Правосъдие за всеки“. 

Сборният пункт на демонстрацията в понеделник е пред Президентството, „за да се напомни и на Радев, че той бе защитен от същите тези хора, когато преторианците на мафията го атакуваха преди две години“. 

Във вторник чрез социалните мрежи се организира протест пред Народното събрание от 18.30 часа. Той е в защита на правителството. В същия ден в парламента започват дебатите за вота на недоверие, поискан от ГЕРБ в началото на тази седмица. За сряда е планирано гласуването на вота на недоверие.

В същото време лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов свика чрез профила си във фейсбук поддръжниците си на протест в навечерието на вота на недоверие. „Време е агонията на това правителство и този парламент да приключи. Във вторник от 17 ч. призовавам всички българи да излязат заедно с нас пред Народното събрание, за да заявим ясно, че България е на нас, българите, а не на чуждите агенти и националните предатели“, пише Костадинов.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.