Партийни номади се сбиха за Калина Константинова

Депутатите искат да са бежанци и вицето да им се кара като строга Дулсинея

НАПРЕД, МОМЕ КАЛИНО! 
Партийни номади се погледнаха под вежди и се счепкаха здраво в парламента, защото спорели за вниманието на вицепремиерката по спецоперациите с бежанци Калина Константинова. 
Двамата съперници и партийни чергари са Костадин Костадинов и Искрен Митев. Те по принцип харесвали отдавна Констанова като политик и разкошница. Случвало се да се пошегуват на тази тема, но всичко било в рамките на добрите парламентарни практики и междупартиен диалог. 
Но откак Митев и Костадинов я видели да се кара на бежанците, двамата се разпалили политически и забравили всякакви други приоритети от програмите си. Просто започнали да се ненавиждат един друг като Путин и Зеленски, като Обама и Осама, като Ганди и Чърчил, като Северна и Южна Корея, като нож, цвете и нищо на света. 
Двамата били обладани от една идея – единият да бъде победен и повален, а другият да стане бежанец и да попадне под грижите на Къдравата Дулсинея Константинова. 
Двамата политици, разбира се, обичали и България, обичали да печелят пари през свободното си време, да се срещат с приятели и да пътуват – нормалните неща за джентълмени в разцвета на силите си. 
Като бежанци те биха били в добро материално състояние, биха проявили безброй капризи и претенции към вицепремиерката, така че да им се скара с най-големите си очила. 
Оххххххххх! Ррррррррррр! – съскали и ръмжели напоследък двамата депутати един срещу друг като пролетни котараци. 
Двамата допълнително настръхнаха днес, защото в парламента за Деня на детето имаше и гости деца – и политиците искаха да блеснат като лоши момчета пред впечатлителната детско-юношеска публика. 
Затова Митев и Костадинов се обиждаха така яростно. 
Митев нарече опонента си „Копейкин“ и го наклевети от парламентарната трибуна, че ужким Копейкин си изхарчил партийната субсидия за психоложки, имоти, инвестиционно злато и автомобили. 
Самият Костадинов заяви, че се гордее с прякора Копейкин, но за клеветите поиска удовлетворение – дуел с вратовръзки! 
Дуелът обаче не можа да се състои в пълен обем – за съжаление на децата-зрители в залата и Дулсинея Калинка, чието сърце щеше да изхвръкне, като вече си мислеше да се скара и на двамата, белки мирясат. 
Но квесторите и съпартийците разтърваха побеснелите дуелисти и никой не пожела да им стане секундант.
СПРАВКА
Реално погледнато Митев още не е бил партиен номад в пълния смисъл на думата, защото досега е бил само в „Продължаваме промяната“. Но момчето е младо и бременно с мечти, има време да обиколи безброй партии и какви ли не държави. 

Източник: СЕГАВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.