Премиерът посрещна 24 май в собственото си училище

„Светите братя Кирил и Методий завещаха на България най-големия и ценен дар – писмеността. Онова „А“ и „Б“, което днес ползват над 200 милиона души. Онази азбука, чрез която оставяме най-ярката следа в световната история. Затова 24 май е най-светлият празник, който ни кара да се гордеем, че сме българи!“. Това заяви по повод днешния празник министър-председателят Кирил и Методий в свое приветствие във фейсбук страницата на МС.

Днес Петков посрещна 24 май в училището, в което е учил – столичното 7 СУ „Св. Седмочисленици“. „Бъдете горди! Бъдете смели! Борете се за мечтите си!“, обърна се той към възпитаниците на училището, които го разпитаха за спомените и любимите му предмети.

Беше ми много трудно по руски език. Той ми беше много труден с падежите. Спомням си, че когато идваха класни или тестове, не бях много доволен. И трябва да си призная, че един или два пъти съм бягал от час. Но това е най-лошото нещо“, каза Петков.

Той се определи като добър ученик. По руски обаче имал двойка. „Повечето ми оценки бяха шестици. Имах обаче двойка и по физика в седми клас. Това беше интересно, защото в 12 клас исках да бъда физик. Когато получавате двойки, работете и не се отказвайте“, призова той учениците. Премиерът каза още, че много е харесвал българския език и литературата. Похвали се и, че винаги е бил добър по математика, която „въпреки че изглежда като скучен предмет, всъщност дава много възможности“.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.