Румен Радев очаква „Промяната” за консултации

Хората на Кирил Петков и Асен Василев не се отзоваха на предната покана

Днес президентът Румен Радев ще проведе консултации с парламентарните политически сили за възможностите да се състави правителство в настоящия парламент. Това се налага, след като първо „Продължаваме промяната” (ПП), а след това и ГЕРБ-СДС, върнаха проучвателните мандати за кабинет, които държавният глава им връчи. Остава третият мандат, за който Конституцията позволява на Радев да го предостави на формация по своя преценка.

Първата му среща днес е с ПП. На предните консултации хората на Кирил Петков и Асен Василев отказаха да отидат на „Дондуков” 2. Същото направиха и социалистите на Корнелия Нинова. Тогава ПП и БСП обясниха нежеланието си да разговарят с президента с това, че тогава работеха по актуализацията на бюджета. Нямаше особено съмнение обаче, че основната причина бяха силно обтегнатите отношения между управляващите и Радев. В отговор обиденият държавен глава отказа да насрочи допълнителни срещи.

Очаква се да видим дали ще участват на консултациите този път. Представителите на ПП са очаквани в президентството от 9 часа. Следват ГЕРБ-СДС – от 10.15 часа, ДПС – от 11.30 часа, БСП – от 13 часа, ИТН – 14.15 часа, ДБ – 15.30 часа. Последни са „Възраждане” от 16.45 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.