Скандал: Министрите от ИТН напуснаха заседанието на кабинета

На днешното заседание на правителството избухна скандал – министрите от „Има такъв народ“ демонстративно са напуснали залата. Заседанието е изключително важно, тъй като днес кабинетът трябваше да изглади последните детайли в проекта за актуализация на бюджет 2022 г. и да го внесе в Народното събрание.

По неофициална информация от заседанието са си тръгнали  външният министър Теодора Генчовска, спортният министър Радостин Василев и вицепремиерът Гроздан Караджов.  Енергийният министър Александър Николов, който също е от квотата на ИТН, днес не е бил в МС. 

Напрежението в залата се е покачило заради спорове за пари. Генчовска е настояла да бъдат увеличени заплатите в МВнР, а Караджов като министър на регионалното развитие е поискал допълнителни средства за пътни проекти.  Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът по финансовите дела Асен Василев са били против да се увеличава още бюджетният дефицит с допълнителни разходи.

Според БНТ тримата недоволни министри са се отправили към Народното събрание – вероятно за консултации с парламентарната група на ИТН.

Планираният за снощи коалиционен съвет, който трябваше да обсъди бюджетната актуализация и други щекотливи въпроси, бе отложен.  Очаква се той да се проведе тази вечер

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.