Слави: ПП трябва да стоят далеч от властта

„Слави Трифонов реши повече да не бъде унижаван ИТН в една невъзможна коалиция“, заяви самият лидер на ИТН Слави Трифонов в „Седмицата“ на „Дарик“. 

„Тези хора не стават да се занимават с власт. Те не стават за управление на държава, трябва да стоят максимално далеч от властта, максимално време“, обясни Трифонов по адрес на лидерите на „Продължаваме промяната“.

“Направих избор между лошо и по-малко лошо. По-лошо щеше бъде ако продължа да съм в тази коалиция. Поведението им е нагло и безотговорно. Смятат се за солта на земята. Кирил Петков трябва да е насяно, че не управлява сам и трябва да е отговорен, но това не се случва.  Промяната се управлява еднолично”, допълни Трифонов. „Запознах се с Кирил Петков в студиото, рекламираше някакъв пробиотик. Така й си го записах в телефона – „Кирил Петков пробиотик“. „Те са много флексабилни. Говорят с желание нещо да се случи. Кирил Петков е по-скоро емоционален, Асен Василев е гъвкав на базата на това, че иска нещото да стане“, разказа още Трифонов.

Лидерът на ИТН напомни, че: „Правителството не е развалено. Аз просто съм изтеглил министри. Трябва да се случат други действия за да се развали правителството“. Има още 215 депутати в парламента, да си изберат правителство“. Трифонов обясни, че не очаква депутати от ИТН да подкрепят правителството. „Предател веднъж е предател за цял живот“, допълни той.

Орлин Алексиев ми е приятел от 20 г., той е един от тези, които дадохме ферарито, което не запали. Няма нищо общо с ИТН“, обясни Трифонов.

На въпроси, свързани с опита на държавата да изземе бизнеса на частни фирми на ГКПП „Капитан Андреево“/“Капъкуле“, Трифонов ядосано отвърна: „Ма кво общо имам аз, бе? Какво общо имам с „Капъкуле“? „Нямам нищо общо с никакви Капъкулета, ДПС-та. Аз съм самостоятелен играч“, обясни Трифонов.

„Кирил Петков води двойна политика по отношение на Северна Македония…. Когато отидох за пръв и последен път в Македония, срещу посолството имаше надпис: “Бугари мрете”. Бях шокиран… Ако зависи от мен, те няма да стартират преговори за членство в ЕС“, заяви още лидерът на ИТН. 

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.