Терзийски, ПП: Може би ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ не искат да излязат наяве схемите на „Капитан Андреево“

„Продължаваме промяната“ /ПП/ не са организаторите на протестите пред Народното събрание. Това е спонтанен акт на хора, организиран от хора чрез социалните мрежи, дошли да демонстрират своята подкрепа към Никола Минчев. Те засвидетелстват, че безпринципната коалиция между партии и корпорации, решили да съборят правителството, е абсолютно недопустима за България. 

Темата коментира пред „БНТ“ Йордан Терзийски от „Продължаваме промяната“. По негови думи в страната ни има политически лидери, на които им е трудно да повяват, че съществуват такива протести. Тези лидери не могат да проумеят, че тези млади хора са дошли с децата си, защото искат по-добро бъдеще за България – без да им се плаща и да се извозват организирано с автобуси. 

Терзийски обърна внимание и на безпринципното отстраняване на Никола Минчев, един от най-успешните председатели на парламента. Това е признавано неведнъж дори от опозицията, чието право на глас е защитавал и е разрешавал тя „да изнасилва правилника чрез абсурдни процедури, които те употребяват и превишават лимита си за говорене“.

Очевидно е, че новата коалиция между ГЕРБ, ИТН, ДПС и „Възраждане“ има свой си дневен ред и вероятно ще опита да наложи свой председател в Народното събрание. Има законови срокове, в които това да се случи, но изглежда те бързат, тъй като се страхуват, сигурен е Йордан Терзийски. Не искат да влязат немските митничари на ГКПП „Капитан Андреево“ и да станат явни всички схеми, които с години се извършват там.

Чекмеджетата на мафията започват да се изпразват, или поне са на 7/8 празни, заяви представителят на „Продължаваме промяната“. Тук е и разковничето защо се форсира вотът на недоверие към правителството, спряло потока на незаконни пари, а с КПКОНПИ се опитват да махнат чадъра, който стои над тях, заключи Терзийски.

Източник: e-svilengrad

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.