Христанов за сагата на ГКПП “Кап. Андреево”: Глупости…

Христанов за сагата на ГКПП “Кап. Андреево”: Глупости! Няма таен бизнесмен. Държавата си връща контрола, ще влязат милиони в хазната

Глупости са твърденията на собственика на ”Евролаб 201” Васил Димитров, че таен бизнесмен иска да превземе бизнеса му. Нашите намерения са да установим тройния слой на гранична сигурност като държавна функция и БАБХ да осъществява дейността там. Трайното решение е да се изгради лаборатория на място. Вече е определено помещението, ще се обяви обществена поръчка за до 5 милиона за покупка на оборудване. Ще се гарантират приходи за бюджета в размер на 50-60 млн. годишно. Това отговаря на въпроса защо е целият този натиск.

Това заяви пред bTV зам.-министърът на земеделието Иван Христанов. 

Думите му са по повод разразилата се на ГКПП „Капитан Андреево“ война с фитосанитарния контрол. 

Христанов заяви, че има заплахи за живота му и това е наложило решението на службите да му наложат охрана. Вероятно такава ще бъде предоставена на още едно лице, тъй като по думите на зам.-министъра „периметърът на заплашваните лица е увеличен“. По думите му предупреждения са отправени към членове на министерството, изпълнителната власт и депутати. Отказа обаче да назове имената им. 

Христанов заяви, че е получил предложение за подкуп от половин милион месечно, но е отказал. Пари са предлагани и на други негови колеги, които са се колебаели дали да приемат. 

„Има един мит, че държавата е взела бизнеса на един беден човечец. Случилото се за последните месеци показва, че това няма как да е вярно. Да, ние се опитваме да възстановим държавността на границата и усилията ни се саботират. Всеки, който се опитва, бива “помолен” да не се меси“, посочи Христанов. 

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.