Джони Деп запя: „Вече не вярвам на хората“

Актьорът предлага да опрости 8 млн. от обезщетението на Амбър Хърд, ако не обжалва съдебната му победа

„Вече няма да вярвам на хората“, пее Джони Деп в написаната от самия него балада This Is a Song for Miss Hedy Lamarr. Песета, която разказва за трудностите на славата, е част от предстоящия албум на актьора и рок ветерана Джеф Бек, пише „Гардиън“. 

„Не вярвам, не мога да вярвам, няма да вярвам на хората вече“, гласи част от текста на парчето във възхвала на кинозвездата и изобретателка от 40-те години на миналия век, който неизбежно ще бъде свързан с драматичните съдебни битки на Деп с бившата му съпруга Амбър Хърд. „Трудно е да говориш, когато никой не те чува, и всеки те зяпа, докато трепериш от страх“, продължават стиховете. 

„Изтрита от същия свят, който я направи звезда“ – пее Джони уж за Ламар, а явно има предвид себе си (в оригинала на английски текстът може да се чете и в мъжки род). Деп сподели видеото в YouTube на 59-ия си рожден ден – 9 юни. Няколко часа по-рано той публикува във всичките си социални мрежи снимка на актрисата в сцена от филма „Момиче на Зигфелд“, мълчейки загадъчно по темата. 

Хедвиг Ева Мария Кислер (1914-2000) е наричана „най-красивата жена в Европа“, а е и известна изобретателка. Добива слава с филма „Екстаз“, в който играе изпитваща оргазъм жена – нещо необичайно за консервативния дух на епохата. Тя бяга от нацистка Австрия и от съпруга си и се среща с шефа на MGM Луис Майер в Лондон. Той й дава псевдонима Ламар.

Хеди е съавтор (заедно с нейния приятел, композитора Джордж Ентайл) на патент за разширяване на спектъра и метод със скок на честотата, като замисленото приложение е било радио управление на торпеда в американската армия. Изобретението не влиза в употреба по време на Втората световна война – а чак през 1960-те години, когато патентът на двамата изобретатели е изтекъл, но по-късни трудове признават заслугата на Ламар и Антийл. Методът намира приложение в комуникациите на космически уреди със Земята, GPS системите и криптираните военни комуникации, а най-популярното им приложение е в Wi-Fi мрежите за безжичен интернет. До последния си ден обаче Хеди Ламар е била убедена, че другите й изобретения – фосфоресцираща кучешка каишка, кока-кола на кубчета и апарат за стягане на кожата, действащ на принципа на акордеона, са по-важни.

This Is a Song for Miss Heddy Lamarr е втората песен от предстоящия съвместен албум на Джони Деп и Джеф Бек. Първата бе кавър на песента на Джон Ленън Isolation, която двамата пуснаха още по време на ковид пандемията. Албумът, чието заглавие ще бъде „18“ включва още редица кавъри – Caroline No и Don’t Talk (Put Your Head on My Shoulder) на „Бийч Бойс“, Venus in Furs на „Велвет Ъндърграунд“, What’s Going On на Марвин Гей и др. Има и втора авторска песен на Деп, която се казва Sad Motherfuckin’ Parade.

„Не съм имал творчески партньор като него от много години. Той беше движещата сила в този запис. Надявам се хората да го приемат сериозно като музикант, защото за някои е трудно да проумеят, че Джони Деп може да пее рокендрол“, казва Бек. Това обаче не е първият опит на „карибския пират“ в музикалното поприще – от над 10 години той прави концерти с Hollywood Vampires – група, която основава заедно с Алис Купър и Джо Пери.

Докато делото срещу Амбър Хърд в САЩ бе в заключителната си фаза, актьорът взе участие в няколко концерта от европейското турне на Джеф Бек, включително в лондонската зала „Роял Албърт Хол“. „18“ излиза на 15 юли, а през септември ще се появи и тираж на винил. 

ПРОШКА…

Междувременно стана ясно, че Джони Деп може да опрости на Амбър Хърд 8 милиона долара от 10-милионното обезщетение за клевета. Според приближени на Деп адвокатите му го посъветвали да се откаже от обезщетението, при условие че бившата му съпруга не обжалва съдебното решение, съобщава Нова тв. По този начин Хърд щяла да покаже на света, че приема 100 процента от вината.

След 6-седмичен процес съдебното жури във Феърфакс, щата Вирджиния, единодушно постанови, че Амбър Хърд е набедила бившия си съпруг за домашното насилие. По-късно тя заяви, че е съкрушена от решението и че не може да изплати обезщетението в присъдения размер.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.