УЖАСНИТЕ ТАЙНИ НА РОКФЕЛЕР, НАЙ-ВЛИЯТЕЛНОТО СЕМЕЙСТВО В СВЕТА

Рокфелер е най-известното семейство милиардери, основано от бизнесмена Уилям Рокфелер-старши. Той е имал шест деца от първия си брак, едно от които – Джон, който покорява целия свят. 

До ден днешен никой не е успял да изчисли точния размер на състоянието на клана Рокфелер, но едно е сигурно – Джон става първият доларов милиардер в света. Още на седемгодишна възраст Уилям отглежда пуйки във фермата за продажба, копае картофи за пари и записва всички приходи в сметната си книга. 

В средата на 19 век Рокфелер, заедно с партньор, се заемат с добива и рафинирането на петрол, основавайки Standard Oil Corporation. Няколко години по-късно 95% от производството на петрол в Америка е в ръцете на магната. Фамилното име на Рокфелер обаче не се свързва само с богатството. Семейството има 200 правнука и седем поколения наследници. Мнозина говорят за тяхната алчност и жестокост. Династията внимателно крие какво се случва в клана им, но ние знаем някои тайни, пише Wday.ru.

Лъжец и мошеник?

Всъщност основателят на влиятелното семейство – Уилям Рокфелер, започнал да трупа богатството си чрез шарлатанство. През годините на своята младост той работел като дървосекач, но дейността му не носела много печалба. Това го принудило да предприеме други, далеч по-различни и престъпни, мерки. Започнал да се преструва на лекар, без да разполага с никакви документи, доказващи специалността и знанията му. Продавал магически еликсир, който уж удължава живота. С тайнствената течност Рокфелер обещавал на хората вечна младост и така всеки искал да си набави от нея. Истината, разбира се, е една – еликсирът нито вредял на здравето, но и по никакъв начин не удължавал живота. 

Шарлатанинът използвал и друг трик: на претъпкани места се появявал с табела с надпис „Извинете, глухоням съм“, подслушвал хора, които клюкарствали помежду си, и след това ги изнудвал с тях. 

За мълчанието им Уилям искал пари. Докато се преструвал на глухоням, той посещавал богати партита. Така Рокфелер-старши се запознал с бъдещата си съпруга – Елиза Дейвидсън, със зестра от 500 долара. Младата жена не разбрала веднага за лъжата на съпруга си, но известно време след запознанството им, той ѝ разкрил тайната си. Въпреки това грозната истина не разрушила брака им и Елиза родила на Рокфелер шест деца. Уилям имал и още две деца, но този път незаконни, от любовницата си на име Нанси. Той бил лудо влюбен и в прислужницата си Ан, но Рокфелер убедил да влезе в леглото му под прицел. Бащата на най-великия клан продължил да се занимава с измами.  Той изчезвал с месеци и никой не знаел къде е, след което се прибирал у дома в луксозни костюми и с диаманти. По-късно Рокфелер се скрил от света заради дългове, сменил фамилията си и сключил брак с жена на име Маргарет, въпреки че не бил разведен с първата си съпруга. Така измамникът, наред с всичко останало, бил обвинен и в полигамия.

Унищожи всички и завладей света 

Не един или двама са убедени, че Рокфелер са най-голямото зло, което се е случвало някога на човечеството. Именно това семейство отпуснало 11 милиарда долара от собствената си банка на Адолф Хитлер, за да създаде той т.нар. „по-добър свят“. Те искали да се отърват от маса хора, за да си присвоят земите и имотите им. Семейството поверявало на фюрера цялата мръсна работа. Но дори и поражението на Хитлер не ги притеснило. Те избягали от нацистка Германия на остров Пуерто Рико. Там те предприели дейност, от която могат да ви се изправят косите. С цел да наложат контрол над раждаемостта, Рокфелерови тайно започнали да стерилизират жени, обяснявайки жестоките процедури като превенция от болестите. 

По време на Втората световна война семейството спечелило стотици хиляди долари за експериментите, провеждани върху евреи и цигани. От злодеи до добродетели Рокфелерови били обвинени във всички грехове на човечеството. 

През април 1914 г. се провежда клането в Лъдлоу, което води до смъртта на 19 миньори. Десетки жени и деца били задушени от огъня. Тогава работници стачкували срещу въглищните компании на щата Колорадо, сред които била и корпорацията Рокфелер – най-мразеният от хората по това време богат клан в света. Репутацията на семейството била съсипана. 

Това принудило Рокфелер да се заеме с ПР. Той се обърнл за помощ към основателката на ПР-а Айви Лий, която накарала целия свят ако не да обича, то да уважава магнатите. Продължаване на мисията за унищожаване на човечеството Дейвид Рокфелер, внук на най-великия милиардер Джон Рокфелер, продължил делото на своите предци за унищожаване на населението. Например през 1972 г. Дейвид става инвеститор в проект за разработване на ваксина срещу тетанус. По-късно учените провеждат проучвания и установяват, че лекарството увеличавало риска от спонтанен аборт. 20 години по-късно Рокфелер говори на конференция на ООН с изявление, че нарастването на населението заплашва изчезването на нашата планета. Той приканвал всички страни да се обединят и да се справят с контрола над раждаемостта.

Билдерберг клуб – или световно правителство Мит или реалност – никой не знае, но създаването на световно правителство е дело на братята Нелсън и Дейвид, правнуци на петролния магнат, основател на корпорацията и първи милиардер в САЩ – Джон Д. Рокфелер. През 1954 г. те основават тайно общество на американски милиардери и влиятелни политици. Първата среща се провела в Холандия в хотел Билдерберг. По-късно елитът там станал известен като клуб Билдерберг. 

Основната цел по това време била създаването на огромна европейска държава, която да бъде подчинена на властите на САЩ. Заседанията се провеждали при пълна тайна – нищо не могло да бъде записвано чрез никакви устройства, още по-малко решенията, които не трябвало да бъдат оповестявани по никакъв наччин. Между другото, членството на клуба включвало и журналисти, които покорно мълчали, например служители на The New York Times и Financial Times. През 1993 г. Дейвид Рокфелер благодарил на редакторите на големи публикации за безопасността на всички дискусии. 

Мистерията на закрития клуб привличала агенти и журналисти, които чрез разследвания успяват да издадат книги и да разкриват определени дейности на елита. Така се появила теорията, че Билдербергерите са „световно правителство в сянка“, чиято цел е да унищожи идентичността на нациите и да създаде единна всемогъща държава, в която се контролират раждаемостта, политиката, икономиката, образованието и вечната война. Според слуховете членовете на тайната организация вземат финансови, политически, социални и военни решения по целия свят. Именно те избират президентите и министър-председателите на Съединените щати и Великобритания.

Целта е да се изчака до 100 Кланът е бил обсебен от идеята да живее до сто години, но никой, с изключение на вече покойния Дейвид Рокфелер (12 юни 1915 г. – 20 март 2017 г.), така и не успява да достигне до желаното число. 

Тази идея също не напускала милиардера и той решил да инвестира пари не само в бизнеса, но и в здравето си. На 61 години Дейвид прави първата си сърдечна трансплантация, след това претърпява автомобилна катастрофа и за да спаси живота си, се съгласява на втора такава операция. Новото тяло отказва да работи след инцидента и Рокфелер „поставя“ друго. Това се случва седем пъти, с осмото сърце той почива на 101-годишна възраст. Лекарите твърдят, че магнатът е имал две трансплантации на бъбрек. Разбира се, подобни процедури струват милиони долари, но за Рокфелер парите не били проблем.

Източник: woman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.