Баритон предложи брак на танцьорка пред публиката в Оперетата

По време на изпълнение на спектакъла „Българи от старо време“

Истинско предложение за брак прозвуча по време на годежарската сцена с ръченицата от второ действие на оперетата „Българи от старо време“ от Асен Карастоянов в Музикалния театър. Направи го баритонът Тодор Велков на своята любима Евелина Тодорова от ансамбъла на балета, съобщиха от културната институция във Фейсбук. Прекъсвайки за кратко представлението, Тодор, който е в ролята на Ерчо Славея в оперетата, падна на колене и се обърна към Евелина с думите: „Точно тук на тази сцена се срещнахме за първи път. Точно тук, в нашия втори дом, преживяхме тъжни и радостни моменти, с които си доказахме, че можем да разчитаме един на друг. И затова точно тук искам да ти задам един въпрос…“. Под нестихващите аплодисменти на публиката и на колегите си Евелина каза „Да!“. Сред първите, които поздравиха двамата влюбени, бяха директорът на трупата Марияна Арсенова и режисьорът на спектакъла Александър Мутафчийски.

Роденият в Шумен Тодор Велков е на 36 години, а неговата избраница Евелина Тодорова е на 23. През 2010 г. той завършва Националната музикална академия “Панчо Владигеров” със специалност класическо пеене при Нико Исаков и Павел Герджиков и оттогава е част от трупата на Музикалния театър – първо като артист-хорист, а от 2018 г. като солист. На тази сцена изпълнява ролите на Сержант Гарсия в мюзикъла „Зоро“ на Камерън, Виконт Каскада във „Веселата вдовица“ от Лехар, Аякс в „Хубавата Елена“ на Офенбах; Стон в  мюзикъла „Аладин“,Вълкът в спектакъла за деца „Златното петле“,Мосю Мулен в „Любов и смърт в Мулен Руж“, Мотъл в мюзикъла „Цигулар на покрива“, Ришар Фирмен във „Фантомът на операта“ и др.

Евелина Тодорова играе на сцената на Музикалния театър от два сезона, но още като ученичка се е изявявала в спектакли на театъра. Завършила е Националното училище за танцово изкуство в София и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив.

След щастливата развръзка Тодор Велков написа в социалната мрежа: „Благодаря на всички колеги за поздравленията и за емоционалния спектакъл“. Баритонът изказа особена благодарност на директора Марияна Арсенова, на режисьора на постановката Александър Мутафчийски, на колегите си Александър Панайотов и Николай Борисов за помощта, с която са го дарили и без която това съдбовно за него събитие едва ли е щяло да се случи точно по тоя начин.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.