Джони Деп осъди бившата си за $ 15 млн.

Актьорът спечели делото за клевета срещу Амбър Хърд, следено публично по цял свят

Съдебното жури по делото на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд постанови, че тя трябва да му плати 15 милиона долара за оклеветяване. Шестседмичният процес на бившата холивудска двойка бе най-следеното събитие в САЩ.

58-годишната звезда от „Карибски пирати“ съдеше Хърд за $ 50 млн. Той твърдеше, че тя е разрушила репутацията му, описвайки се пред вестник „Вашингтон Поуст“ като „публична фигура, подложена на домашно насилие“, макар и да не е споменала изрично името на бившия си съпруг. 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за $ 100 млн., заявявайки, че е претърпяла „безогледно физическо насилие и злоупотреба“ от страна на Деп. Актьорът отрече да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е насилникът във връзката им.

Съдебното жури прецени, че ответният иск на Хърд към Джони Деп е неоснователен и нейните обвинения „не могат да бъдат напълно доказани“, а също и че изявленията на Хърд за брака й са „фалшиви“ и създават „клеветнически внушения“. Амбър все пак ще получи обезщетение от 2 милиона долара, защото заседателите смятат, че и Деп е клеветил бившата си съпруга – но това е ставало чрез неговия адвокат Адам Уолдман и само по едно от трите обвинения.

Самият актьор не присъства на обявяването на съдебното решение. Той бе забелязан в последните дни в Лондон, където се включи в концерт на Джеф Бек. Бившата му съпруга обаче посрещна решението на съда в залата. 

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на The Rum Diary и се ожениха през февруари 2015 година. Разведоха се около две години по-късно. 

По време на делото съдебните заседатели слушаха записи от скандалите на двойката и видяха снимки на кървавия пръст на Деп. Той каза, че горната част на пръста е нарязана, когато Хърд хвърлила бутилка водка по него през 2015 г. Хърд отрече да го е наранила и заяви, че Джони я е насилвал сексуално същата нощ, а тя го ударила само за да се защити. Показанията бяха предавани на живо в социалните медии, привличайки голяма публика, която чу подробности за проблемните отношения на двойката. Десетки свидетели дадоха показания по време на процеса, включително бодигардове, холивудски мениджъри, агенти, експерти от развлекателната индустрия, психиатри, лекари, приятели и роднини.

Някога сред най-големите звезди на Холивуд, Деп каза, че обвиненията на Хърд са му стрували „всичко“. Новият филм от поредицата „Карибски пирати“ беше отложен и актьорът беше заменен във франчайза „Фантастични животни“.

Миналата година Деп загуби дело за клевета срещу британския таблоид The Sun, който го нарече „бияч на жени“. Съдия от Върховния съд в Лондон постанови, че той многократно е нападал Хърд. Сегашното дело адвокатите на звездата заведоха в окръг Феърфакс, Вирджиния, защото там се печата Washington Post. Вестникът не е обвиняем по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.