Нивото на „Хасково Рок“ се вдига с всяка година, каза фронменът на домакините от „Хангар 42“ Боян Гегов

„Нивото на фестивала „Хасково Рок“ се вдига с всяка следваща година. Малко са градовете, които могат да направят такъв стойностен подарък на своите граждани и гости“. Това заяви Боян Гегов, фронмен на групата-домакин „Хангар 42“ на четвъртото издание на форума,  на пресконференция преди началото на фестивала. Той ще се състои в Града на Богородица на 8 и 9 юли.

Това е очаквано с изключителен интерес събитие от културния календар на общината, каза заместник-кметът Мария Вълчева. Както вече съобщихме, гвоздеят на програмата във втората вечер на феста ще бъде концертът на бившия вокалист на „Рейнбоу“ Рони Ромеро, който ще излезе на сцената с родната банда „Еридан“. Световната звезда не се съгласи трудно да участва, но и късмет беше, че датата му беше свободна, разказа Гегов. По негови думи, преговорите с мениджърите започнали достатъчно рано, за да може да бъде поет ангажимент от страна на чилийския музикант.

Двете концертни вечери ще бъдат на площадка „Спартак“, но следим внимателно прогнозата за времето и имаме възможност да реагираме при неблагоприятни условия, посочи Вълчева. По традиция фестивалът е в рамките на инициативата „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. И тази година той ще бъде с благотворителната кауза „Купи тениска, подари мечта“. Събраните средства от продажба на тениски ще бъдат вложени в закупуването на музикални инструменти, които ще бъдат дарени на млади местни таланти.

Според вече утвърдения афиш, на 8 юли концерти ще изнесат „Калибърти“, „Odd Crew“ и „Ахат“. На 9 юли програмата включва изпълнителите от „No More Many More“ на Методи Кръстев и местните рокаджии от „Хангар 42“ преди финалната изява на Рони Ромеро и „Еридан“.  

Източник: БТА

Фото: Христо Тотев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.