НИМ ще приеме на 28 юни концерт на световно електронно дуо

Музеят направи изключение за гостуването на „Тийвъри Корпорейшън“

Един от големите летни концерти в София ще се състои на доста нетрадиционно място – двора на Националния исторически музей (НИМ). Там на 28 юни ще гостува световноизвестното електронно дуо „Тийвъри корпорейшън“, което в момента е на мащабно турне The Outernational Tour V.2.

Лаундж, дъб, реге, боса нова, трип хоп, есид джаз, съчетани с етно (афро бийт, индийски, бразилски и арабски ритми)… Цялата тази еклектична смес е отлично позната на почитателите на дуото в България, които успяха да ги гледат вече в два концерта (последният – през юни 2018 г.).

Този път обаче шоуто ще е необикновено – в обкръжението на исторически артефакти от различни епохи. Всъщност до момента вратите на НИМ не са отваряли за подобно голямо музикално събитие.

Но пък „Тийвъри корпорейшън“ заслужават подобно внимание. Дуото от Вашингтон има зад гърба си участия в световни фестивали като „Гластънбъри“, „Лолапалуза“, „Коачела“ и др. Роб Гарса и Ерик Хилтън, които са в групата от основаването през 1995 г. насам, ще представят най-големите си хитове – „Lebanese Blonde“, „Shadows Of Ourselves“, „The Richest Man In Babylon“, „Revolution Solution“, „Warning Shots“, „State Of Our Union“ и др. Заедно с двамата ще има и бенд с музика на живо и вокалисти.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.