ТРИДНЕВЕН ФОЛКЛОРЕН ФЕСТИВАЛ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ НА 17, 18 И 19 ЮНИ В ДИМИТРОВГРАД

На 17, 18 и 19 юни 2022г. на сцената на пл.“България“ в Димитровград ще се проведе десетото издание на Международния фолклорен фестивал „С танците на дедите ни”. Три концертни вечери за любителите на българския фолклор ще радват димитровградчани и гостите на града в петък, събота и неделя от 19.00ч. Първият концерт ще бъде на ансамбъл „Звездица“, съвместно с любимата на публиката Нелина. Втората фестивална вечер ще бъде истински празник на хорото. В неделя на 19 юни грандиозен концерт на ансамблите „Китна Тракия“ и „Звездица“ ще взривят настроението на празника. Колорита на събитието ще допълват певчески групи от селата Длъгнево и Странско.

По време на фестивала, всеки ден от 17.00ч. до 21.00ч. също на площада ще се провежда и станалия вече традиционен Панаир на занаятите с участието на майстори и творци от Димитровград, Хасково, Първомай, Пловдив и Габрово.

Програма:

Панаир на занаятите – 17.00ч.- 21.00ч.

Фолклорни вечери:

17 юни – Концерт на ансамбъл „Звездица” Димитровград и певицата Нелина

18 юни – Празник на хорото

19 юни – Концерт на ансамбъл „Китна Тракия” Хасково и ансамбъл „Звездица” Димитровград, с участието на певческите групи от с. Длъгнево и с. Странско

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.