БОМБА… Власт, наркотици и джип… Скандално продължение…

Скандално продължение на темата с наркотиците в община Хасково… Разкрита е схема за укриване на данъци в големи размери

Срещу Пламен Лечев и живеещата на семейни начала с него – Елена Касабова е образувано досъдебно производство за участие в схема за укриване на данъци в големи размери.

Както писахме по-рано в сайта Хасковска АФЕРА, секретарят на Община Хасково – Пламен Лечев, бе заловен да шофира с наличието на наркотични вещества. 

Повече инфо за наркотиците в следната статия: „ШОК… Наркотици в Община Хасково. Новия шеф на МВР Атанас Ненков ги прикри… Секретарят на Община Хасково – Пламен Лечев вчера е заловен с наркотици.“

Сега към днешната тема за укриването на данъци:

По време на разследването на случая с наркотиците, екипът ни се натъкна на информация, че срещу Пламен Лечев има образувано досъдебно производство от Районна прокуратура Хасково, с препратена преписка към Окръжна прокуратура Хасково, с положителното становище, че е осъществен състав на престъпление по чл. 255 от наказателния кодекс, а именно укриване на данъци в големи размери.

Разказваме подробно фактите и инфото към тях:  

В случая с наркотиците и колата на Пламен Лечев, без да иска събуди интереса ни, едно на пръв поглед незабележимо, но важно обстоятелство, а именно: луксозният автомобил на стойност 60 000лв., който той шофира /чисто нов Фолксваген Touareg – цвят Сахара/, чия собственост е, и как се е озовал Пламен Лечев в него?

Иначе шофираният автомобил е със старозагорска регистрация и е с еднакво цифрово обозначение, лесно разпознаваем из целия град Хасково.

Ето и разбивката:

Съгласно прокурорската преписка е установено, че същият автомобил се препродава няколко пъти. Като последно е закупен от „ТОД ТРАНС“ представлявано от Грозьо Грозев за скромната сума от 2000 лв. Чрез въпросното дружество автомобилът е отдаден под наем само за 120лв. на месец, на забележете – Елена Касабова – пресаташе на Окръжен и Районен съд Хасково. Същата е живееща на семейни начала с Пламен Лечев. До тук ще кажете – нищо съмнително, но остава въпросът – кой си купува кола за 2000лв. чиято реална стойност е 60 000лв., за да я отдаде под наем за 120лв. на месец? Ясно е, че Пламен Лечев стои зад покупката на автомобила, но нали разчита на една „скромна“ общинска заплата /като секретар на Община Хасково/, той няма как да докаже доходите си.

И така… По случая има образувано досъдебно производство от районна прокуратура, която забележете, препраща преписката към окръжна прокуратура, с положителното становище, че е осъществен състав на престъпление по чл. 255 от наказателния кодекс, а именно укриване на данъци в големи размери. Бруталното обаче е, че и до момента окръжна прокуратура и окръжен съд мълчат по случая. Мълчат защото, все пак ще е ужасно неловко Елена Касабова, пресаташе на Окръжния съд и живееща с Пламен Лечев, да съобщи сама за себе си, че участва в схема за укриване на данъци, относно управлявания от дрогирания й спътник в живота джип.

В продължение на години Община Хасково е превзета от МАФИЯТА. Всички местни учреждения се използват за политически бухалки от модела „ГЕРБ-СДС.

ОБАЧЕ… Ние като отговорен екип изпращаме написаното до: ГДБОП, ДАНС, НАП МВР, Прокуратурата, Икономическа полиция и всички институции отговорни за това.

Бъдете отговорни и сигнализирайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.