Въпросът е: Докога управляващите от ГЕРБ в Хасково ще възприемат община Хасково като бащиния

Публикуваме без редакторска намеса пост от фейсбук на общинския съветник – Георги Пеев, разбира се с негово съгласие.

Георги Пеев:

Понеже съм (все още) общински съветник в Хасково:

До мен не е стигало писмо от областния управител за обратна процедура по връщане на имота на летище “Узунджово” на държавата.

Такова писмо е изпратено от областния управител Катя Панева до Общински съвет – Хасково и до председателя на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика (на която все още съм член).

Председателят на Общински съвет – Хасково Таня Захариева и председателят на Постоянната комисия по общинска собственост и стопанска политика Делян Делчев не са свели до знанието на колегите си общински съветници този документ!

Което е недопустимо!!!

Предистория:

С Решение №95 от 25.03.2016 г. (подкрепил съм това Решение) Общински съвет – Хасково иска държавата да прехвърли на Община Хасково собствеността на няколко имота, сред които и тези на бившето военно летище Узунджово срещу определени инвестиционни намерения. Министерски съвет взема през август същата година решение за това по реда на чл. 54 от Закона за държавната собственост. Алинея 5 от Закона гласи: “При нереализиране на предвидените мероприятия в срок до 5 години от придобиването на имотите общините са длъжни да прехвърлят собствеността върху тях на държавата.”

Предвидените мероприятия, за които Община Хасково е поискала имотите на територията на бившето летище “Узунджово” не са реализирани в петгодишния срок, който изтече (то е очевидно, че не са реализирани).

Областният управител тръгва в процедура за спазването на Закона за прехвърляне на имота обратно на държавата. Изпраща писма за това до кмета на община Хасково и до Общинския съвет.

Председателят на ОбС-Хасково и председателят на ПК по общинска собственост и стопанска политика са скрили тази информация от общинските съветници.

Въпросът е: Докога управляващите от ГЕРБ в Хасково ще възприемат община Хасково като бащиния и няма да информират всички заинтересовани?

Скандално е, че (отново) проблем, който касае всички жители на общината, е заметен под килима!

Източник: Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.