Главният архитект Тодор Грозев работи повече от 3-ри години незаконно или не…

Сегашния главен архитект на община Хасково – Тодор Грозев е назначен за временно изпълняващ длъжността „Главен архитект“ на община Хасково, на 9 август 2018г. след отстраняването на Деляна Панайотова.

Временно изпълняващ длъжност по закон, може да се заема, за не повече от 6 месеца. Кога ще бъде обявен конкурс за длъжността Главен архитект не е ясно. Със сигурност се знае, че това вече не се случва повече от 3 години.

В такъв случай – Незаконни ли са решенията на главния архитект???

Светските клюки из града мълвят, че Грозев е назначение на ДПС и че конкурс за длъжността „Главен архитект“ до края на мандата на кмета Дечев, няма да бъде обявен. Защо ли? Защото той е „велик“, „богопомазан“ и „незаменим“. За да бъде назначен, бяха водени, не едно и две дела…

В действителност, законодателството позволява да можеш да изпълняваш длъжността за неограничен срок, стига шестмесечните периоди да бъдат прекъсвани с по-няколко дни, през които за изпълняващ длъжността да бъде назначено друго лице. Екипът ни няма подробности за това. Дано някой общински съветник от опозицията се осмели да проучи въпроса по-дълбоко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.