Кметът на община Хасково сключва договор за публично-частно партньорство да предостави за управление социални услуги на частен изпълнител

От мрежата… без редакторска намеса…

Георги Пеев:

Накратко:

Кметът на община Хасково сключва договор за публично-частно партньорство да предостави за управление социални услуги на частен изпълнител. Говорим за около 1,5 млн. лв. на година. Човекът, който се е подписал под този договор е същият, който 2021 и 2022 година връчва от името на една от организациите си някакви измислени от него награди. Пак негови хора възмездно участват в изпълнение на социален проект на Общината.

Лошо няма.

Лошото е друго.

Според Закона, такъв договор може да има само ако Общината е в невъзможност да осигури такива услуги. В Хасково те съществуват отдавна.

И понеже проверката е висша форма на доверие, а на нас с г-жа Маркова много ни се иска да вярваме на кмета, решихме да питаме прокуратурата дали кметът е прав. Изпратихме и копие до областния управител, тъй като все пак той е представителя на държавата на местно ниво, а парите, които общината ще дава на въпросното сдружение, са държавни.

PS. Сега ни остава да чакаме и да се надяваме, че имаме основание да вярваме на кмета и администрацията му.

Подробностите са описани детайлно в сигнала.

Източник: Фейсбук – Георги Пеев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.