Кметът на Хасково отново се издъни. Организира търг за икономическия кръг около себе си…

Кметът на Хасково – Станислав Дечев организира търг за паркинги със специално подбрани условия направени така, че търгът да бъде спечелен от определена фирма.

Бизнесмени от Хасково недоволстват от условията на търга за паркингите. Те смятат, че условията са направени така, че търгът да бъде спечелен от определена фирма.

Според обявата на общината депозитът за участие е в размер на 65 256 лв. Условието е, че трябва да се внесе цялата сума за целия период на ползване, от 10  години. Това по думите на бизнесмени отблъсква фирмите. Месечният наем е 5438,00 лв. без ДДС. Кандидатите трябва да извадят на тезгяха 652 560 лв. без ДДС. Наемната цена за целия 120 месечен срок на договора с включен ДДС се внася преди подписване на договора. Това според непотвърдена информация се изисква за първи път. Юристи казват, че това не е незаконно. Бизнесмени пък смятат, че толкова пари при днешните кризи, да се извадят от фирми в малкия и среден бизнес, е почти невъзможно. Общо местата на двата паркинга са 98.

На въпрос дали по този начин не се пречи на по-малките фирми да участват в концесията, Дечев отговаря: „Общината търси да придобие по-голям финансов ресурс и се надяваме на реална и чиста конкуренция.“

Разбира се по умен отговор не сме си и представяли…

Представяме си обаче, как утре например могат да ви кажат, че някой следващ търг е търговска тайна.

И така… Ослепял е, горкият ни кмет – изхвърли „морала“ на сметището. Естествено, не може да се опитваш да набуташ в джоба си цяло Хасково – и да оставиш в краката ти да се пречка някакъв морал.

От цялата издънка може да има една полза: да се отучи хасковлията да се доверява на първия срещнат КРЕТЕН на предстоящи местни избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.