Нагли… Кметът Станислав Дечев и Златка Караджова настаниха кметицата на с. Книжовник в общинско жилище, защото била социално слаба.

Напоследък вманиачен и болен на темата пиар и запълващ всеки сайт и местна медия с лика си, кмета на Община Хасково – Станислав Дечев изнесе информация за завършване на нови общински жилища за социално слаби.

Свикнали да не вярваме на гръмките му медийни изяви, екипът ни проведе собствено разследване и установи до колко целесъобразно се използват съответните жилища или същите се раздават на партийно-коалиционен принцип:

Малко инфо:

Община Хасково, разполага с над 300 общински жилища, предназначени за задоволяване на жилищните нужди на социално слаби и други категории лица, които не притежават годни за живеене жилища. Настаняването в общинските жилища е регламентирано в глава 2 чл. 5, ал 1 от Наредбата за реда и условията за управление и разпореждане с общински жилища на територията на Община Хасково. Чл. 6 ал. 2 от наредбата гласи, че: „С решение на общински съвет във ведомствени жилища могат да се настаняват и кметове, заместник кметове и кметски наместници, които нямат жилище в съответното място, за времето през което заемат съответната длъжност. За спазването на реда, условията и отдаването на жилищата отговаря –  Златка Караджова – работеща като директор здравеопазване и социални дейности в Община Хасково.

Казусът:

Във връзка с гореизложеното следва да се отбележи за нагло и неправомерно настаняване в общинско жилище в гр. Хасково на кмета на село Книжовник – Невена Рачева. 

Леко отклонение:

Невена Рачева е излъчена за кмет на с. Книжовник от Политическа партия „Българе“, точно от същата тази партия е и зам. кметицата в Община Хасково – Мария Вълчева /сложена за кмет, именно заради подкрепата на „Българе“ към ГЕРБ на изборите, а в последствие и подкрепа в общинския съвет/.

Фактите са следните:

Невена Рачева е настанена в общинско жилище без да е спазена процедурата по чл. 6 от наредбата. В тази връзка наяве излиза очевидната злоупотреба с власт, на кмета на Хасково – Станислав Дечев и подопечната му Златка Караджова. Именно те двамата на своя глава, без да е взето решение на общински съвет за настаняването и, без да е включена в предварителните и окончателни списъци за лицата за настаняване в общински жилища в Хасково, настаняват кметицата на село Книжовник – Невена Рачева в общинско жилище.

Златка Караджова е подписала становище от името на оглавявания от нея отдел към Община Хасково, което заключава че Невена Рачева е социално слаба и поради това й се полага общинско жилище.

В предишна статия вече писахме, че според публикуваните декларациите в КПКОНПИ, за имущество и интереси, подадени от лицата, заемащи висши публични длъжности, кмета на Хасково Станислав Дечев е без апартамент, без къща, без кола и без влогове. /Иначе казано беден като църковна мишка./ 

Явно е заразно. Управляващите в хасковската околия повечето са от бедни, по-бедни.

А той, кметът – човекът, който не помни и три минути, какво е казал вчера /всички знаем прякора му…/, човекът който една истина за деня я преиначава по три пъти /типично за повечето гербаджии, най-вече за ТИКВУН/, стига това да гарантира ореола му на пастор на града. Без да се съобразява с правила и закони, прави каквото му хрумне. И въпреки, че управлява вече 3 години, все опира да предишното управление за оправдаване на своите провали и безобразия, които напоследък ни заливат ежедневно.

Идват избори… Гласувайте умно моля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.