Общинари… Аз на теб, ти на мен…

Отново разпределиха парите по между си

Резултатите от първия етап на кандидатстване по Наредбата за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково за 2022 г. излязоха.

През първия етап на кандидатстване за финансово подпомагане на местната култура в Община Хасково са постъпили общо 67 проекта, от тях 39 са одобрени  по съответните направления: „Читалища“, „Културни инициативи“, „Мобилност“, „Творчески стипендии на млади местни творци до 29 г.“ и  „Утвърдени и значими събития“.

Както се вижда от списъците публикувани в сайта на община Хасково – парите пак са разпределени както подобава. Всяка година едни и същи, покачили се на клона.

Каква прозорливост само – местните гербаджии трябва да са задоволени и тогава всичко в политиката на града ще е наред, толкова е просто. Аз на теб, ти на мен…

Повечето от днешните герои са съучастници в лъжите и притворствата на местните ни политиците, които приемат охотно. След тях истината остава разхвърляна тук и там, в отделни, самотни факти – върху някаква сю реалистична картина, нарисувана с кръвта на времето.

Една изпусната цинична приказка, а колко тайни има зад нея.

През това време на разпределяне на средства, местните мисирки ни подхвърлят трохички от плесенясал хляб – колкото да подскажат, че нямат никакво намерение да състрадават „Истината“, понеже, всъщност, се страхуват от нея. А това има направо разрушителен ефект върху публиката. И сега зейва една яма от въпроси, ако публиката се придържа към реалността, а това е неизбежно: как издържаме ние в града на това нашествие на неизброимите пълчища от налъми?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.