Простете ми следващите редове!… Но… Чудо, Тиквун вчера бил в регион Хасково.

Чудо, Тиквун вчера бил близо до Хасково- в Димитровград. На ремонтирания с пари, отпуснати по време на неговото правителство мост към „Марийно“, се радвал той – Борисов. Въпреки страшната жега бил посрещнат от симпатизанти и не от кой да е… а от кметовете на Димитровград и Хасково – Иво Димов и Станислав Дечев. Не думай…

Простете ми следващите редове, но това прекрачи всички граници на търпимост, толерантност и разбиране от мен и останалите, щях да кажа “граждани”, но ние сме потърпевши!

Кмет- в делничен ден, в работно време си позволява да отиде на предизборно соаре заедно с лидер на политическа партия. При това кой лидер – онзи с чекмеджетата. Това може да го сътвори само някой кмет безотговорник, под чието крило са се сврели управленска некомпетентност, властовата корумпираност, безобразно некачествените и дразнещите сетивата лош вкус и грозно подмазвачество.

  • Ами не, не може г-н Дечев, да участвате в предизборни сбирки, в работно време! Не Ви разрешаваме! Защото от нашите пари, Ви се плаща за да работите за града ни, а не за политически партии.
  • Ами не, не може г-н Дечев и пиарката с гуменките да водите на тези сбирки! Защото и тя е като вас е на работа в общината. А, работата й е, не да популяризира Тиквун и Червун, а да ни уведоми къде и кога режете лентички, откривате чешмички и концертчета…

Така е правилно…

Обаче не, уважаеми читателю… Кметът на Хасково трябвало да е благодарен послушко. Където е ГЕРБ и той там. Защото именно ГЕРБ го направили кмет.

А, в същия този час, когато кмета се е снимал с ББ, някъде в Хасково, някоя майка е спазила работното си време в горещия ден и работейки си е мислила какво ли прави в момента детето й само в къщи.

А, в същия този час, когато кмета се е снимал с ББ, някъде в Хасково, някоя жена е чистила улиците под жаркото слънце и си е мислила кога ще й свърши работното време.

И още… и още…

Благодарността…

Една партия може да издигне някого за изборна длъжност, но решението в крайна сметка (надяваме се) е на суверена. Ето защо никой не дължи благодарност, че е избран. Но пък схващането, че даден кмет е едва ли не длъжник на издигналата го партия, води до ситуации, в които един Делян Добрев може да възкликне “Да, кадрувам!”.

Резултатът от кадруването: Хасково и региона – партийно назначена администрация от кумци, брат’чеди, снахи и прочие на местните партийни велможи. И още – некомпетентни кметове, чието единствено достойнство са лоялността и послушанието. Обръчи от партийни фирми, които взимат всички обществени поръчки. Милиони по проекти в партийни каси, а в общината – старата мизерия, украсена с някой шадраван.

Ще кажете – „Всяко чудо за три дни“ и че навсякъде е така, и няма смисъл да го пишем, това всички го знаят. Не. Има смисъл не от отдавна закъснели констатации на принципа „Всяко чудо за три дни“, а от осъзнаване, че безобразията и безчинствата, лошотиите и простотиите от последното десетилетие не свършват с отхвърлянето на Тиквун от премиерския пост и с пращането на ГЕРБ в седма глуха. На всички нива в администрациите – и по вертикала, и по хоризонтала – се е разпълзял този герберски октопод, навързали са се и са се преплели герберските свински черва и с тях трябва да се води решителна борба за пречистване, за разхлабване на възела, за отпускане на хватката, за изкуствено дишане на мениджмънта на процесите у нас.

Простете ми по-горните редове… И… гласувайте умно, моля!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.