Скандално… Кметът на Хасково с чужда пита помен прави

Кметът Дечев преди дни, ярко и гръмко привика градските медии, за да го заснемат пред новите електрически автобуси, които до месец тръгват по линии №1 и №4. Ситуацията, пиара и показното мероприятие така бяха сглобени, та да останем с впечатлението, че Дечев е виновника за тези нови придобивки. Той обаче учтиво забрави да спомене, че проектът – „Подобряване на качеството на атмосферния въздух в гр. Хасково, чрез доставка и експлоатация на електрически автобуси за нуждите на обществения транспорт“, не е благодарение на него, а благодарение на предишния кмет на Хасково – Добри Беливанов.

Верните му мисирки знаят отлично това, защото преди години именно те отразиха новината за този проект. Ето линк към една от статиите им, преди години…

https://www.haskovo.net/news/474029/5-mln-lv-idvat-v-haskovo-za-elektrobusi-ot-ekoministerstvoto

Тази история за сетен път ни доказва, че в българската политика и публичност се е намъкнал още един екземпляр, в чието истинско говорене човек трудно може да повярва.

Но той, все пак, съществува и е готов да си достави пиар-удоволствие и с най-ТЪПАТА лъжа.

А тя днешната журналистика изглежда е некрофилска, обладава мъртвите и немощните и не смее да гъкне срещу по-силния. Днешните догми са по-свирепи от предишните, днешното коварство е още по-примитивно.

Не си въобразявайте, че от някоя медия можете да чуете нещо наистина смело – отдавна всяка доза храброст предварително се премерва с пипетката, а редакторите непрекъснато държат „Съновника на Рафаел” под възглавниците си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.