Скандално – РИОСВ- Хасково прекрати незаконосъобразно конкурс за избор на началник отдел?

В редакцията ни пристигна сигнал. Публикуваме го без редакторска намеса. Разбира се няма да назовем източника на сигнала:

СИГНАЛ

Защо РИОСВ- Хасково прекрати този конкурс за държавен служител- началник отдел?

Линк към конкурса: https://haskovo-riew.egov.bg/wps/portal/riosv-haskovo/inspection/careers/riew-hkv-EMBhUUAUuPbKMDri 

Кой е обвиненият служител изнесъл информацията? Или историята умишлено е скалъпена, за да се прекрати конкурса, защото сред участниците е и бившата директорка на инспекцията?

През пролетта бяха обявени още 3 конкурса за държавни служители и те бяха прекратени, поради „допуснати нарушения“. Това не е детска игра, а държавна институция, хората подготвят и подават документи и се надяват да спечелят конкурса. Или новата директорка не знае как да проведе един конкурс?

Какво мисли МОСВ по въпроса?

И още нещо: В момента се провежда и конкурс за юрист, и всеки знае кой ще го спечели- лицето Жаклин, която вече работи там по заместване, както се знаеше и за предходния конкурс- Мария. До кога ще се злоупотребява и до кога децата ни напразно ще участват в подобни конкурси безрезултатно?!

Еко инспекцията не е ничия бащиния!

Очакваме реакция от властите отговорни за по-горе публикувания сигнал…

2 коментара

  1. И резултатът от нагласения за юрисконсулт конкурс, седмица след публикацията е: https://haskovo-riew.egov.bg/…/riew-hkv-rQXgZIIOnZLO0ir6 Пачеманова превърна инспекцията в бащиния, а конкурсите в своеволие. Обществеността чрез МОСВ да поискаме отговорност! Да попитаме и президента!

  2. И резултатът от нагласеният конкурс, седмица след публикацията е посочената Жаклин: https://haskovo-riew.egov.bg/wps/portal/riosv-haskovo/inspection/careers/riew-hkv-rQXgZIIOnZLO0ir6?fbclid=IwAR2y6efg8IOPbBJL7raAUvcMLM8MM9ENyTP_FPX62picHlgKmYvOf9-pmjs Потърсете отговорност чрез МОСВ, защото Пачеманова превърна инспекцията в бащиния!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.