Оставиха в ареста мъж, обвинен в опит да пренесе през граница над 11 килограма марихуана

Окръжният съд в Стара Загора е наложил най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на Б.Р.И. , обвинен в опит да пренесе през границата на страната от Република България в Република Турция високорисково наркотично вещество – коноп. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.

На 28 юли т.г. на гранично контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево“ в посока към Турция е проверен лек автомобил, управляван от обвиняемия. В зоната за митнически контрол той обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани пликове със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо тегло 11.100 кг е на стойност (по цени за нуждите на съдебната система) 44 400 лева.

Окръжния съд в Хасково е взел под внимание, че обвиняемият е неколкократно осъждан за различни деяния и е без постоянна трудова заетост и има доста чести пътувания зад граница, което също създава опасност от укриване. 

Б.Р.И. е обвинен по чл. 242, ал. 2 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба в размер от 100 000 до 200 000 лева.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.