Повече от 11 килограма марихуана са задържани на митническия пункт „Капитан Андреево“

Над 11 килограма марихуана откриха митническите служители на „Капитан Андреево“ при проверка на лек автомобил, излизащ от страната. Това съобщиха от Агенцията „Митници“. 

На пункта в посока към Турция е проверен лек автомобил, управляван от български гражданин. В зоната за митнически контрол Б.И. обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо тегло 11.100 кг е на стойност (по цени за нуждите на съдебната система) 44 400 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

От началото на годината митническите служители на „Капитан Андреево“ са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.