Таблетки и ампули с прекурсори за наркотици са задържани на „Капитан Андреево“, обвинена е румънска гражданка

Митнически служители на Граничния контролно-пропускателен пункт „Капитан Андреево“ задържаха 28 910 таблетки и 1000 ампули инжекционен разтвор, съдържащи прекурсори за производство на синтетични наркотици, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград. Окръжна прокуратура – Хасково привлече като обвиняема румънска гражданка за контрабандата, казаха от държавното обвинение.

На 18 юли около 23:00 часа на пункта пристигнал автобус с турски регистрационен номер по маршрут от Турция за Румъния. Шофьорът и всички пътници са обявили, че пренасят само личен багаж и стоки в нетърговски количества. При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на пътниците, инспекторите откриват в ръчен багаж и в найлонови чанти под задната седалка на автобуса общо 28 910 таблетки от два вида лекарствен продукт с основна съставка псевдоефедрин, както и 1000 ампули инжекционен разтвор с ефедрин.

По разпореждане на прокуратурата румънската гражданка М.К. (47 г.), в чийто багаж са били намери таблетките и ампулите, е привлечена към наказателна отговорност. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 5000 лева, както и „забрана за напускане пределите на Република България“, уточниха от прокуратурата.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.