Хасковската областна администрация се включва в съдебното дело за спирането на ТЕЦ „Марица 3“ – Димитровград

Областната администрация в Хасково ще бъде включена като заинтересована страна в съдебното дело за спирането на топлоелектрическата централа (ТЕЦ) „Марица 3“ в Димитровград. На свое заседание днес Административният съд в Хасково уважи искането държавната управа да бъде конституирана като страна в процеса, съобщиха от Съдебната палата.

Делото бе образувано по жалба на ТЕЦ „Марица 3“ срещу принудителното спиране на производствените инсталации на дружеството от страна на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Хасково. Причината бе нарушаване на нормите на чистотата на въздуха и неизпълнение на предписанията на екоинспекцията. Затварянето на мощностите бе съпроводено с протести на работещите в Димитровград и пред МОСВ в столицата.

В началото на юни т. г. обаче Върховният административен съд отмени решението на Административния съд в Хасково и спря предварителното изпълнение на наложената административна мярка, след което ТЕЦ-ът заработи, преди да излезе в капитален ремонт. Следващото заседание по делото е насрочено за четвърти октомври т. г., уточниха от съда.  

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.