Брад Пит обвини Анджелина Джоли в заговор с руски олигарх

Актрисата досега криела, че е продала своя дял от общия им винен бизнес

Холивудският актьор и филмов продуцент Брад Пит обвини бившата си съпруга Анджелина Джоли в заговор с руски олигарх, съобщи Daily Mail.

58-годишният ас от „Имало едно време…в Холивуд“ бил възмутен, когато открил, че 47-годишната му екс половинка през 2021-ва е продала своя дял от винарната Miraval, мажоритарен собственик на която е самият Пит, и умишлено е скрила този факт от него, за да му навреди. Акциите е изкупил руският олигарх и алкохолен магнат Юрий Шефлер. Бившите съпрузи имали договореност при никакви обстоятелства да не продават бизнеса без взаимно съгласие.

В документите, представени в съдебния процес между бившите съпрузи, адвокатите на актьора посочват, че Шефлер още от самото начало на сделката е имал злоумишлени намерения и планирал да стане притежател на всички дялове във винения бизнес на Брад Пит. „Джоли знаеше за това и искаше да направи така, че той и филиалите му да се опитат да контролират целия бизнес, изграден от Пит, и да провалят инвестициите на актьора в Miraval“, казва се в документите. Милиардерът започнал да дестабилизира дейността на Miraval и се стремял да получи достъп до конфиденциална служебна информация на компанията в полза на своята конкурентна фирма. 

Защитниците на Брад Пит заявяват, че постъпката на Анджелина Джоли е предизвикана от предварителното решение на съда да предостави на двамата равни права за попечителство над петте непълнолетни деца на бившето семейство. Актрисата от „Господарка на злото“ обаче искала да отстрани Пит от бащинските му права и да ги отгледа и възпита сама.

И по-рано актьорът беше обвинявал Джоли в заговор и „системно възпрепятстване“ заради опитите ѝ да продаде своята половина от общото им имущество за символична сума. Според адвокатите на артиста такава сделка би попречила на правото на Пит да се разпорежда със собствеността си и да печели от нея. Източник, близък до съдебното производство, тогава оцени негативно стратегията на актрисата. „Без съмнение действията на Анджелина Джоли по отношение на Брад са отмъщение. Това е още един пример как някой се опитва да заобиколи правилата и да избегне задълженията си“, коментира източникът.

Съдебният процес на Пит срещу Джоли по обвинения, че тя е продала своя дял от бизнеса, без да получи разрешение за сделката и скривайки съзнателно детайлите по нея, бе заведен през февруари 2022 г. Актьорът се оплака, че новият съсобственик е внесъл хаос в управлението на компанията.

В момента Анджелина Джоли е в историческия италиански град Матера, където снима своя филм Without Blood („Без кръв“).

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.