Модерната монархия: Принц Уилям и Кейт Мидълтън нарушават толкова много правила от кралския протокол

Кралски протокол? Какъв кралски протокол?

Наскоро Marie Claire съобщи за това как херцогът и херцогинята на Кеймбридж – или, както те предпочитат да ги наричате, Уилям и Катрин – възнамеряват да захвърлят кралския правилник и да правят нещата по свой начин след сложната си обиколка из Карибите по-рано тази година. И изглежда, че опитите им да модернизират монархията вече са започнали, тъй като Mirror съобщава, че двойката е нарушила едно кралско правило наскоро, докато се е срещала с доброжелатели в Глазгоу, Шотландия.

По време на посещението си в района на Кенишхед в Глазгоу Кембридж „прекараха кратко време, поздравявайки колкото се може повече хора“, съобщава изданието.

„И изглежда, че по време на тази импровизирана разходка те са нарушили едно правило, за което се говори, че всички кралски особи трябва да спазват“.

В миналото на кралските особи е било казвано да се въздържат от правене на селфита или позиране за тях, докато са навън по време на ангажиментите си, но „докато бяха в Глазгоу миналата седмица, двамата бяха забелязани да се усмихват за селфи с няколко дами, които бяха дошли да ги видят и искаха да запечатат момента“.

И това не беше единствената нарушена част от кралския протокол. Уилям отново наруши кралския правилник, когато прегърна 66-годишния Уилям Бърнс, който не можеше да скрие емоциите си при срещата си с бъдещия крал.

„Има значителна разлика в сравнение с  други представители на обществеността, които обикновено се  придържат към официални ръкостискания и дори поклони или реверанси“, пише Mirror.

След посещенията на двойката по случай платинения юбилей в Белиз, Ямайка и Бахамите Уилям и Кейт се ангажират „да бъдат по-достъпни, по-малко официални и да скъсат с много от традициите“, казва източник пред Mirror.

„Така че сега е по-скоро „Уилс и Кейт“ вместо херцог и херцогиня на Кеймбридж… „Просто ме наричайте Уилс“. Те искат да се опитат да избегнат поклоните и реверансите на публични места… и да се съсредоточат върху една модерна монархия“.

Източник: ЕДНА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.