Освободиха срещу 6 000 лв. гаранция собственика на агресивните кучета във Въгларово

Собственикът на азиатския вълкодав в хасковското село Въгларово, който нахапа почти до смърт 10 годишно дете преди няколко дни, влезе днес в съда с белезници и си тръгна свободен. Състав на Районен съд Хасково постанови за Анастас Караиванов – парична гаранция от 6 000 лв., която той трябва да внесе в 7-дневен срок. Дежурният съдия не възприе идеята на прокуратурата, че Караиванов трябва да остане в ареста.

Според обвинителят Рени Тотева, на свобода Караиванов може да извърши друго престъпление или да се укрие. Съдията Мартин Кючуков обаче прие, че обвиняемият не е лице от криминалния контингент и че няма да извърши друго престъпление.

Защитникът на Караиванов – Бистра Славеева заяви в съдебна зала, че заради случилото се в обществото има гняв, но клиентът и трябва да е на свобода, защото делото по същество най-вероятно ще приключи с административно наказание.

Пред съда, а и пред журналистите, Караиванов заяви, че съжалява, че иска детето да се оправи и че е готов да помогне на семейството.

А борбата на лекарите в Пловдив за спасяването на живота на детето продължава.

От прокуратурата ще решават тепърва дали да протестират пред Окръжен съд Хасково, каза прокурорът Рени Тотева.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.