Контузия спря Григор Димитров на „Уимбълдън“

Григор Димитров се контузи и прекрати принудително участието си на „Уимбълдън“. Тенисист №1 на България (№21 в света) взе първия сет в мача от I кръг срещу Стив Джонсън (САЩ), но в началото на втория получи разтежение и в крайна сметка се отказа при резултат 6:4, 2:5.

31-годишният хасковлия играеше много стабилно в първата част и не даде нито един брейкбол на американския си опонент. Първата ни ракета осъществи пробив в седмия гейм и го завтвърди по възможно най-убедителния начин – с четири поредни аса. След това Димитров затвори частта с нов гейм на нула и изглеждаше устремен към победата.

Само че в началото на втората част Григор беше сполетян от травма в областта на слабините, която доведе до ранен пробив и изоставане с 0:2. Още след този гейм българинът поиска мдицински таймаут и получи разрешение за манипулация в съблекланята.

Намесата на физиотерапевта обаче не донесе съществено подобрение в състоянието на бившия №3 в света, който след завръщането си на корта имаше видими затруднения с ходенето и по-конкретно със стъпването върху левия крак. Това му пречеше както да се придвижва в разиграванията, така и да сервира заради натоварването върху опорния крак.

Въпреки това Димитров някак успя, куцукайки, да върне пробива и дори да изравни на 2:2, подпомогнат от множество грешки на объркания от случващото се Джонсън. Все пак контузията оказа влияние и американецът взе следващите три гейма поред, след което нашият тенисист му стисна ръката.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.