Националите удържаха на мускули без гол в Грузия

Българският национален отбор по футбол успя да удържи на натиска на Грузия и успя да спечели точка в гостуването си в Тбилиси, завършвайки 0:0 в четвъртия си мач от група 4 на Лига С в турнира Лига на нациите.

Преди двубоя футболистите излязоха с фланелки с образа на пострадалия Тодор Неделев, а в 8-ата минута близо 50 000 грузински фенове на ст. „Борис Пайчадзе“ изразиха съпричастност с българския футболист чрез овации.

На терена обаче обстановката не бе никак добра за българския тим. Футболистите излязоха с откровена мисъл да не допуснат гол и редките възможностите в атака бяха създавани основно от Мартин Минчев, при това чрез негови индивидуални акции.

Дали заради стреса от катастрофата, дали заради напрежението от слабото представяне или просто от неумение, но българите демонстрираха откровен антифутбол, за разлика от бързата и агресивна игра на грузинците, показана и преди седмица при победата им с 5:2 в Разград.

СЪСТОЯНИЕТО НА ТОДОР НЕДЕЛЕВ

Преди мача дойдоха още добри новини около пострадалия при катастрофа в петък вечер национал Тодор Неделев. Той вече е изведен от интензивното отделение на болницата в Тбилиси, в която е настанен. Футболистът остава под наблюдението на проф. Шота Ингороква, който извърши по спешност операцията и на неговите усилия до голяма степен се дължи благоприятния развой на инцидента. Халфът на „Ботев“ (Пд) вече е постоянно в съзнание и е контактен. Той е бил посетен от представители на БФС и на спортно-техническия екип на отбора. В следващите дни при него ще пристигне приятелката му, а с него ще остане и лекарят на националния отбор д-р Бисер Бочев, за да следи състоянието на футболиста. Обсъжда се възможност и за транспортирането на Неделев с медицински самолет до България.

Източник: СЕГА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.