Безстопанственост и безхаберие на всички отговорни лица – кмет подопечни и ресорни органи.

Спортното игрище на ул. „Стара планина“ е в окаяно състояние.

Безстопанственост и безхаберие на всички отговорни лица – кмет, подопечни и ресорни органи.

В разгара на лятото на ел. поща продължават да пристигат сигнали, за занемарени общински обекти в целия град. Един от тях, както написахме е спортно игрище на ул. „Стара планина“. От разградения двор на социализма е останал само споменът за бригадирското дръзновение. Снимките достатъчно говорят…

Като стари сезони от ужасен сериал – постоянни са само безсилието и не моженето. Както и безхаберието, безстопанствеността и човешката лакомия, цинизмът и нищоправенето, маскирано като много говорене.

Но, да не си помисли някой, че липсва управленска воля. Вчера кметът Станислав Дечев се изправи в цял ръст опитвайки се да се защити от резила с дарената линейка. Дано доживеем, поне веднъж да се изкаже интелигентно, умно и без хък – мък. Да му подскажем само, че когато човек няма дар слово, може да си научи предварително репликите, за да не си гълта всеки път граматиката пред личните си мисирки. 

Повечето хасковлии, чуваме го непрекъснато и на всички равнища, се надсмиват над фанатизма, с който се заляга над строежа на паркове и басейни.

Желаем ли наистина, града в който живеем, да бъде предвидимо място, да се движи според закони и разпоредби, общовалидни за всички – или наопаки? Желаем, но не съвсем. Първо, винаги се съмняваме, че някой друг – я висок велможа, я хитроумен съсед – е по-привилегирован от нас, уредил се е по-добре. Второ, в тоталния хаос на индивидуално оцеляване вече са създадени корупционни вериги, с доста замесени по тях и прикачени една в друга брънки. Мнозина са се наместили в разни ниши на дребна крадливост и малки, средни и големи далавери. Налице е, с други думи, една уседналост в навика на алъш-вериша и късия хоризонт да избутаме и тоя ден, и тоя месец, и тоя живот…

Гласувайте умно!…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.