Благотворителен концерт в Хасково ще събира средства за Център за деца с увреждания и хронични заболявания

Благотворителен концерт в Хасково ще събира средства за апаратура за местния Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания. Инициативата, която ще се състои на 22 юни от 19 часа на площадка „Спартак“ в южния областен център, бе представена на пресконференция в Пресклуба на БТА в Хасково от активисти на Движение „Българско семейство“, което е в основата на тази акция.

Педагогът Габриела Милкова съобщи, че основната цел на кампанията е закупуването на апаратура за рехабилитация, която е изключително необходима в здравното заведение. От миналия февруари до края на 2021 година през центъра, който е регистриран по Закона за лечебните заведения, преминаха 54 деца. Сега броят на записаните е 66, като предлаганите услуги са почасови и мобилни, каза директорът на институцията д-р Соня Димитрова. Тя също изтъкна, че новата апаратура ще помогне за разширяване на дейностите на центъра и припомни, че това е втора благотворителна акция за тази година.

В концерта под мотото „Вяра, традиции, род, родина“ участие ще вземат Вокална група „Южняче“, Детски танцов състав „Южняче“, Ансамбъл „Хасково“, Фолклорен ансамбъл „Златна Тракия“, Фолклорен клуб „Славяни“, Школа за народно пеене „Зора Зорничка“, Мажоретен състав към „Младежи център“ –  Хасково, изпълнителите Донна Латева, Рая Желева и Теодор Батуров и рокгрупата „Хангар 42“. Входът е с покани, които са по 5 лева, уточни активистката Таня Христова.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.