Голям е интересът към назначаването на непълнолетни на работа в област Хасково, каза директорът на местната „Инспекция по труда“

Тази година интересът към назначаването на непълнолетни на работа особено през летния сезон в област Хасково е голям. Това съобщи на пресконференция в Пресклуба на БТА в Хасково директорът на „Инспекция по труда“ в южния областен център Кирчо Кирев. От началото на годината досега институцията е издала 76 разрешителни за трудова дейност, като само за месец юли те са 28, каза Кирев.

Основните отрасли, в които навършилите 16 години намират заетост, са ресторантьорството, търговията и услугите. Кирев уточни, че приветства желанието на младите да осъществяват трудова дейност по време на ваканцията. Той добави, че запитвания има и за започване на работа от родители на малолетни, предимно като участие в творчески продукции, но разрешения по такива казуси се дават по изключение.

Кирев припомни, че ангажиментът към документалната страна при назначаването на непълнолетни на работа е изцяло на работодателя. 

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.