Контрабандни златни и сребърни накити са открити в тайник на автобус от митническите служители на митническия пункт „Капитан Андреево“

Златни и сребърни накити за близо 140 000 лева откриха митническите служители на „Капитан Андреево“ при проверка на автобус, влизащ в България на път за Румъния. Това съобщиха от Агенцията „Митници“. 

На пункта в посока от Турция е проверен автобусът, управляван от 60- годишен турски гражданин. В зоната за митнически контрол двамата шофьори и пътниците заявяват, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник над резервната гума. От укритието митническите служители изваждат 23 пакета с бижутерски изделия от жълт и бял метал – пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 1431.47 гр. накити от 14-каратово злато и 1571 гр. сребърни накити на обща стойност 139 829 лв.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжната прокуратура в Хасково. Взета е мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.