На кмета не му стигат парите от паркинги, иска още…

Отново се предвижда увеличаване на броя на местата за паркиране в „синя зона“ в Хасково с нови 296 клетки. Това е залегнало в докладна на кмета на общината Станислав Дечев. Планирано е също така таксата за репатриране на неправилно спрели автомобили от общинския „паяк“ да се вдигне от 35 на 50 лева.

Но кмета на Хасково със сигурност си е дал сметка къде и за какво отиват парите, които години наред се събират от обществените паркинги, платените паркоместа, паяците и скобите, които се поставят на „неправилно“ паркирани автомобили.

А това си е пладнешко обирджийство, маскирано в законна форма.
И се прави с очевидната цел да се събират още повече пари, които
влизат в нечий незнаен джоб.

Защото за толкова години приказки как да се разреши проблемът с паркирането в централната градска част така и не се направи нищо, освен да се разширява синята зона и да се събират все повече пари. Тоест търсеше се решение на проблема единствено чрез парично регулиране – да паркират само онези, които могат да плащат.

Няма никакви идеи за големи обществени паркинги. Но и да има те не се лансират и умират, защото пари за тях все няма или провалът им се обяснява със съпротива на граждани, еколози и прочее обществени елементи.

Ако тези пари се влагаха в строителство на паркинги и разкриване на паркоместа, които да се използват на поносими цени, за 10 г. би се събрала колосална сума.

Впрочем оставаме с усещането, че общината скоро ще се опита да наложи нещо подобно и в покрайнините на града. Което би потвърдило написаното по-горе, че всичко се прави единствено с цел да се скубят все повече и повече пари.

И след всичко това – пита се човек, как е започнало всичко – ето един ясен отговор, и писателите имат нужда от ясни отговори, особено, когато самите те избягват да ги дават: Ами, започнахме да се разпадаме, когато години наред сме подложени на всевъзможни издевателства – те продължават и досега, сякаш искат да  заличат дребния човек, като преди това смъртно го унижат с всевъзможни лъжи и финансови издевателства…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.