На 28 и 29 май /събота и неделя/ пръскат срещу комари 

Община Хасково уведомява всички граждани, че ще извърши повторна ларвицидна обработка срещу комари.

Община Хасково уведомява всички граждани, че ще извърши повторна ларвицидна обработка срещу комари с препарата ДИМИЛИН 2 ТБ. Обработката ще се извърши на 28 и 29 май 2022г. /събота и неделя/. Площите, подлежащи на обработка, са заблатени територии-малки водоеми и напоителни съоръжения, намиращи се в покрайнините на града. На обработка подлежат 12 безоточни микроязовира и два основни напоителни канала, преминаващи през вилна зона Кенана и северно от ЖП гара Хасково. Обработени ще бъдат всички зелени зони на града, в това число големите паркове Кенана, Ямача и по поречието на реката по бул. „Илинден“.

ДИМИЛИН 2 ТВ са водоразтворими таблетки за унищожаване на ларвите на насекомите. Това вещество НЕ застрашава пчелите и пчелните семейства от отравяне и е напълно безвредно за земноводни и риби.

Успоредно с тези дейности, продължават периодичните обработки срещу възрастните форми на комари и други насекоми. За тях ще бъдат употребени биоциди, включени в списъка с разрешените за употреба в България биоцидни препарати. Периодът на действие на тези препарати е 24 часа.

В тази връзка, община Хасково информира всички пчелари, че за периода на действие на препаратите, е препоръчително да ограничат пчелите от паша! Прилагането на препаратите се извършва от лицензирана за тази дейност фирма. Контролът се осъществява от отдел „Екология“ в община Хасково

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.