Община Хасково е домакин на бизнес-форум „Как да бъдем успешни на румънския пазар“

Двустранна търговска камара България – Румъния /ДТКБР/ провежда днес в Хасково поредната си среща с бизнеса в България “Как да бъдем успешни на румънския пазар”. Това е седмото събитие за Камарата, което се провежда съвместно с община Хасково. „Щастлив съм, че община Хасково е домакин на бизнес форум България-Румъния. За мен лично това е подадена приятелска ръка към бизнеса в региона от страна на румънските предприемачи. Благодаря лично на г-н Дору Драгомир- председател на ДТКБР, който е основният инициатор на тази среща. Убеден съм, благодарение на неговия ентусиазъм и познаване на пазара, днешният форум ще даде резултати. Благодаря и г-н Раду Калин Молдован- министър съветник в Служба за търговско-икономическо насърчаване на посолството на Румъния в България, за това, че подкрепя тази първа съвместна бизнес среща“, каза при откриването на форума заместник-кметът на община Хасково Динко Тенев.   

Актуалните търговски практики на румънския пазар, стъпките за успешни контакти и възможностите за внос и износ между България и Румъния. „Двустранна търговска камара България – Румъния има за цел да открие вашия търговски партньор и да съдейства за контактите и насърчаване на двустранните отношения между бизнеса от двете страни“, каза Марияна Григорова- изпълнителен директор на Камарата.

Камарата се фокусира върху активното включване на бизнеса в области като търговия, индустрия, услуги, доставки на нефт и газ, селско стопанство и туризъм чрез организиране на специални срещи, форуми и конференции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.