ОД на МВР – Хасково отчита 56 процента разкриваемост на престъпления за шестмесечието на 2022 г.

Областната дирекция на МВР-Хасково е с 56 процента разкриваемост на престъпленията за шестмесечието на тази година при показател за страната 44 процента. Това заяви в навечерието на професионалния празник на МВР- 5 юли,   директорът на дирекцията старши комисар Недан Хаджиев, цитиран от нейния регионален пресцентър.

От регистрираните за периода 1206 криминални престъпления са разкрити 707. Традиционно престъпленията срещу личността запазват тенденцията да са с нисък дял. За отчетния период са регистрирани едно убийство, което е разкрито, както и две изнасилвания и три блудства. От тях са разкрити изнасилванията и две блудства. Кражбите са 437, от които 240 разкрити, или 55 на сто, гласи отчетът.

За съществен принос при изпълнение на професионалните им задачи и за проявена инициативност и постигнати високи резултати признание получиха 51 служители от хасковската дирекция. От тях 35 са отличени от директора с „Писмена похвала“, а 11 са наградени от министъра на вътрешните работи с индивидуална парична награда. Други петима са преназначени на ръководна длъжност след конкурс.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.