Пътни строители отново затрудняваха трафика на две места в Хасковска област

Пътни строители от хасковската фирма „АБ“ и днес предприеха протестни действия на две места в областта. Персонал от дружеството излезе край пътя до разклона до димитровградското село Крепост и край Харманли. Тежка техника започна демонстративни обиколки и на двете места – от кръговото движение до завод „Язаки“ на пътя Хасково – Димитровград до магистрала „Марица“ и обратно, и на самия аутобан от пътен възел „Харманли“ до пътен възел „Тополовград“ и обратно.

Както и предишните два дни, с бавния си ход и заемането на всички платна за движение машините бавеха трафика и образуваха опашки след себе си. Преди началото на проявата на недоволство до разклона за с. Крепост, протестиращите направиха уборка на терена.

Не знам как ще продължи протестът и доколко управляващите ще се вслушат в исканията ни за уреждане на дължимите суми, за индексация на цените и за предстоящи договори за пътно поддържане, каза главният енергетик на „АБ“ Николай Нанев. По негови думи Българска браншова камара „Пътища“ трябва да вземе решение за бъдещите действия на заетите в пътностроителните фирми.    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.