Стартира хумористичният литературен конкурс „Каунь“ 2022

Ъкъдемия Каунь“ и програма „Културни инициативи при Община Хасково“ обявяват за 21-ви път хумористичния литературен конкурс за написване на кратко хумористично произведение.

Първият брой на вестник „Каунь“ излиза през 1999 г. Тогава е основана и „Ъкъдемия Каунь“. Основател на ъкъдемията е Янко Митев. Година по-късно е учредена и престижната награда „Каунь“. Изработката на статуетка е на скулптора Господин Тенев. Първият награден е хасковският писател Петър Марев. „Ъкъдемия Каунь“ е провела досега фестивал на клубовете на хумора от цялата страна, два фестивала на клоуните и два литературни конкурса с международно участие. Съвместно с градските фотографи се осъществяват няколко изложби в Хасково, Димитровград и Смолян. 

Основната цел на вестника и на „Ъкъдемия Каунь“ е да популяризират хасковския хумор и диалект и да бъде дадена сцена за изява на местните творци. 

За участие се допускат съвременни автори – живи с написани от самите тях произведения. Конкурсът е за кратки форми фейлетон, кратък хумористичен разказ, стихотворение, епиграма. Всеки автор има право да участва с най-много три произведения. Политическият хумор не се толерира, сатирата също. Смехът е предимство. Журито професионално. Публиката необхватна. Наградите – една първа – 500 лева, една втора – 300 лева и една трета – 200 лева. 

Произведения за участие се приемат на адрес [email protected] до 15 август 2022 година 00 часа.

„Каунь Фест“ 2022 г. ще бъде отчетен на 10 септември с церемония за връчване на наградите в залата на ДКТ „Иван Димов“ Хасково от 18.30 часа и програма, осъществена от организаторите.

В „Артефир“ писателят Весел Цанков, отговорен редактор на „Хумор и сатира“, програма „Христо Ботев“, БНР, обявява условията за участие в тазгодишния конкурс.

Източник:БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.